top of page
  • Foto van schrijverSuzanne Pijnenburg

21 SELF PORTRAITS

Wat is het toch een vreemde tijd! Corona houdt de hele wereld in de ban en we zijn allemaal gedwongen zoveel mogelijk thuis. Petje af natuurlijk voor alle zorg medewerkers en de andere mensen die heel hard moeten werken om de economie draaiende te houden. Ondanks dat het moeilijke tijden zijn, ook voor mij als ondernemer, is het ook een tijd om even stil te staan. Ik merkte dat ik mezelf behoorlijk voorbij aan het lopen was. Ik moest regelen, zorgen, werken, investeren, mezelf op de been houden en aandacht verdelen. De Corona adempauze kwam voor mij op het juiste moment. De winter was drukker dan verwacht en tijd om eigen projecten uit te voeren of vrij werk te maken was er niet. Terwijl dat juist zo belangrijk is als fotograaf. Je grenzen verkennen, ontdekken waar groeimogelijkheden liggen, je apparatuur nog beter leren kennen.. In het begin van de quarantaine ontstonden diverse initiatieven, maar 1 challenge sprong er voor mij uit. Naomi van der Kraan organiseerde een Instagram challenge, waarbij we 21 dagen lang een thema kregen, waarmee we een zelfportret moesten maken. Ik stapte er onbezonnen in, maar kwam er al gauw achter dat het best moeilijk was om iedere dag iets nieuws te verzinnen. Daarentegen vond ik het ook fantastisch! Ik voelde de creatieve energie weer stromen en wist weer precies waarom ik ook alweer zo graag achter (en nu dus ook een keertje voor) de camera sta.

Buiten het maken van de foto's was het ook een uitdaging om naar mezelf te kijken. Ik kom op veel mensen niet zo over, maar ben eigenlijk heel onzeker. Ik sta dan ook heus niet graag voor de lens. Maar deze ervaring heeft me geleerd wat milder naar mezelf te zijn.

Hier komen alle 21 thema's met mijn inzendingen, plus soms een of meerdere runner-ups ;-).


THEMA 1: OUT OF FOCUS


THEMA 2: LIKE A PAINTING


THEMA 3 : COLOURTHEMA 4: SKINTHEMA 5: ARTIFICIAL LIGHTTHEMA 6: EMOTION

Dit was duidelijk het gevoel opgesloten te zitten tijdens deze lockdown periode.


THEMA 7: BEAUTY

Moeilijk concept. Voor mij vooral de bedoeling om mijn eigen schoonheid meer te zien. Die zit namelijk niet alleen van buiten, maar vooral van binnen. En die omarmen, dat is een belangrijk ding om te leren.


THEMA 8: PHONE

Oh oh... mijn telefoon is niet zo fantastisch zeg maar... maar goed, toch gelukt!


THEMA 9: BLACK AND WHITE


THEMA 10: COMBINE

Combineer drie van de voorgaande thema's. Voor mij waren dit Like a Painting, Colour en Emotion.THEMA 11: LOCKDOWN

Ik was overspannen aan het raken voor de lockdown. Zoveel wat er van me gevraagd werd... eindelijk even tijd om naar binnen te keren.


THEMA 12: FRAMED


THEMA 13: FACELESS


THEMA 14: REFLECTION


THEMA 15: MY FAVORITE SONG

Dat is waarschijnlijk To build a home van Cinematic Orchestra.


THEMA 16: DETAILS


THEMA 17: HAIR


THEMA 18: LINES


THEMA 19: MY DAY

Die was positief en uplifting :-)


THEMA 20: ME

Simpel, eenvoudig, connectie.


THEMA 21: ART
Comentarios


bottom of page