top of page
  • Foto van schrijverSuzanne Pijnenburg

Trouwweekend of trouwdag?

Wellicht sta je op het punt om je trouwdag te plannen. En ben je op deze blog terecht gekomen, omdat je overweegt in plaats van 1 trouwdag een trouwweekend te organiseren. Of wellicht zelfs een meerdaags evenement? Ik zeg: goed idee! Waarom? Dat leg ik je uit.


Ik som even enkele voordelen van een meerdaagse bruiloft voor je op:


  1. Meer tijd = meer genieten! Hoe vaak heb je een bruidspaar niet horen verzuchten: 'Goh, het vliegt echt voorbij zo'n dag!' Geloof me, ik hoor het zo ongeveer tijdens elke bruiloft. Hoe leuk om aan het einde van je dag te kunnen zeggen: "tot morgen,dan feesten we lekker verder!"

  2. Minder stress. Een trouwdag kan behoorlijk vol zitten. Je wilt graag dat je haar en make-up goed zit, dat je mooie foto's krijgt, dat je met iedereen even een praatje kunt maken en dat er lekker uitgebreid gegeten wordt. En dan graag nog een knalfeest er achteraan graag! Wil je alles in 1 dag doen, dan vereist dat serieuze planning. Zo kan een uitgelopen kwartiertje al behoorlijk wat stress veroorzaken, wanneer de BABS nog op je staat te wachten.

  3. Uitslapen! Doordat je dus meer tijd uit kunt trekken voor je voorbereidingen, hoef je ook niet zo vroeg je bed uit.

  4. Meerdere outfits! Misschien wel mijn favoriete voordeel, want ik ben GEK op trouwjurken en -pakken. Meerdere dagen betekent dat je ook meerdere outfits kunt dragen. En dus niet hoeft te kiezen wanneer je 2 top jurken hebt gevonden. Of misschien ga je zelfs voor 2 verschillende stijlen!

  5. Betere foto's. Je hebt alle tijd om de beste locaties op het beste moment van de dag aan te doen. Overdag teveel zon? Dan neem je in de avond een extra momentje wanneer de zon laag staat. Regen? De dag erna weer een kans! ( ook al is regen erg tof hoor op je bruiloft!)

  6. Meerdere locaties. Zo kun je vandaag trouwen in de kas en morgen feesten op een kasteel!


Zijn er dan ook nadelen? Tja, als je voor meerdere dagen kiest moet je ook meerdere dagen budgetteren. Dat is natuurlijk het grootste nadeel. Maar als je het slim aanpakt, kan ook dit best meevallen! Ik hoop binnenkort nog wat budget tips te kunnen delen in een nieuwe blogpost.


Nieuwsgierig hoe dat eruit kan zien?

Cor en Joke trouwden verspreid over 2 dagen en ik mocht daarbij zijn! En dat was me toch een feest!

Het was werkelijk waar een van de meest relaxte bruiloften die ik heb mogen vastleggen. Alle toffe foto spots werden aangedaan. Het officiële huwelijk werd voltrokken binnen 5 minuten op het gemeentehuis van Den Bosch, maar werd gevolgd door een fantastische avond-ceremonie op Akkerzicht in Bladel.

Daarna bleef iedereen overnachten in de omgeving en kwamen ze weer samen op Akkerzicht voor een programma vol toffe activiteiten. Zo konden de gasten hun eigen corsage samenstellen en was er een uitgebreide lunch. In de avond werd het trouwweekend afgesloten in eigen achtertuin. Met een jacuzzi en whiskey party wel te verstaan! Kijk je mee?


DAG 1

Ochtend voorbereidingen en ontbijt met de familiein The Duke Boutique Hotel:We maakten trouwfoto's in 's Hertogenbosch, natuurlijk een van de mooiste steden van ons land. Zeker hier bij de St Jans kathedraal:

Deel 2 van de fotoshoot in Den Bosch, bij de Tramkade:

Tijd voor lunch bij De Boshut in Schaijk, een van mijn favoriete fotolocaties:

Tijd om echt te gaan trouwen bij Akkerzicht in Bladel. Of nou ja, ceremonieel trouwen, maar dit voelde toch wel echt:


DAG 2

De start van de dag was bij B&B De Verloren Sinjoor. Tijd voor nieuwe outfits:
En weer op naar Akkerzicht:

En het prachtige oktober weekend eindigt met een trouwfeestje in eigen tuin, inclusief jacuzzi, whiskey en sigaren en een pizza party:

Enthousiast geworden? Ga jij ook een trouwweekend organiseren en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Stuur me vrijblijvend een berichtje en dan doe ik je een mooi voorstel!


Comments


bottom of page