top of page
  • Foto van schrijverSuzanne Pijnenburg

Interieurfotografie: vakmanschap vastgelegd

Velen van jullie kennen mij als huwelijksfotograaf, newborn-fotograaf of familiefotograaf. Wat niet iedereen weet is dat ik ook bedrijfsfotografie lever, met veel plezier! In het bijzonder fotografie voor creatieve ondernemers, of ondernemers met een spirituele grondslag. Een goed voorbeeld van een creatieve ondernemer is Van Tafel.


Het is inmiddels al 2 jaar geleden dat ik mijn eerste stappen op het gebied van interieurfotografie zette.

Marc en Chantal, echtgenoten en ondernemers, benaderden mij om de fotografie te verzorgen voor hun nieuwe project Van Tafel.


Van Tafel vloeit voort uit de talenten van Marc voor het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige design meubelen. Jarenlang deed hij dit achter de schermen, voor grote namen zoals Jan des Bouvrie, Piet Boon en Marcel Wanders, namen die zelfs mij als leek in de designwereld niet onbekend zijn. Chantal bleek klaar voor een carrière-switch en besloot zich volledig te richten op het aanboren van een nieuwe markt voor de design meubelen die zij in eigen huis produceren, te weten de consumentenmarkt. Het doel: kwalitatief hoogwaardige design meubels leveren die in geen enkele huiskamer misstaan. En zo ontstond Van Tafel, vakmanschap en liefde voor tafels in een eigentijds jasje. Alles was in huis: de ontwerpen, de productiecapaciteit en de visie. Wat zij nog zochten was een creatief team, om hun ideeën samen te visualiseren en beelden te produceren voor website en social media.


Dat zij mij hiervoor benaderden vond ik uiteraard een grote eer, maar enigszins verbaasd was ik wel. Ik had tenslotte geen zichtbaar portfolio op het gebied van interieurfotografie online staan. Ik had verder weinig ervaring in deze branche, buiten enkele jaren van assisteren op de sets van een reclamebureau, waar wel eens een stoel of kast voorbij kwam. Marc vertelde mij echter dat het voor hen prioriteit was om met een lokale beeldmaker te werken. Oirschot is van oudsher een dorp met een rijke meubel historie. Dit aspect is een belangrijk onderdeel van de waarden die zij uitdragen: ambacht, historie, vakmanschap en specialisme. Daarnaast hadden zij vertrouwen in mijn kunnen en wilden ze graag dat ik het project juist zou benaderen zoals ik elke andere shoot benader. Met oog voor detail, sfeer, licht en compositie. Hoe langer ik erover dacht, hoe enthousiaster ik werd. En uiteindelijk besloot ik, met volle angst, in het diepe te springen en mijn horizon te verbreden.Mijn eerste concrete stap was het voorstellen van Pleun Cudok. Een professionele creatieveling met wie ik niet alleen een fantastische reis door India heb gemaakt, maar met wie ik ook graag samenwerk. Pleun is een styliste die zelf ook regelmatig een camera ter hand heeft genomen en dus begrijpt wat een foto nodig heeft. Bovendien is haar ongekend enthousiasme aanstekelijk en krijgt ze iedereen in beweging zonder er schijnbaar moeite voor te doen. De klik tussen Chantal en Pleun was er gelukkig ook gelijk en ons creatieve team stond in de startblokken. Inmiddels heb ik al vele shoots mogen doen voor Van Tafel. Van Binnenkijkers tot product shoots. En elke keer blijven ze me verrassen met hun mooie (nieuwe) producten. Nieuwsgierig? Bekijk hier enkele voorbeelden:]
Wil je ook zo'n mooie tafel? Of loungeset, stoelen of buitenmeubilair? Bezoek www.vantafel.nl
Comments


bottom of page