top of page
Tumbleweed & Fireflies Photography - Suzanne & Sjoerd en France-42_websize.jpg

AUTHENTIC PHOTOGRAPHY WORKSHOP FOR FREE SPIRITS 

Welkom avontuurlijke, natuurliefhebbende, buiten de paden tredende, leergierige fotograaf.

Speciaal voor jou organiseren wij, Eva en Suzanne, een bijzondere, verdiepende workshop

van 20-22 november 2024.

Hiervoor reizen we af naar de ruige Ardennen!

Geen eindeloze theorie, maar wel:

Persoonlijke aanwijzingen en uitdagingen op maat.

Met je voeten in de klei mooie foto's maken die je met trots toevoegt aan jouw portfolio. 

Twee doorgewinterde fotografen die al hun kennis met jou delen, on the spot.

En, misschien wel het meest waardevolle cadeau aan jezelf: ruimte om jouw eigen Wilder Mind te ontdekken.

Benieuwd wat we precies gaan doen? Check het programma.

Free Spirit mentors

Tumbleweed & Fireflies Photography - Anneleen en Thomas in Schotland-57_websize.jpg

WAT GAAN WE DOEN?

SPF.ardennen.roclatour.asteria-50.jpg

Eva door Suzanne

EVA

Het gezicht achter Tumbleweed & Fireflies.

Zeg je avontuurlijke fotografie voor de wild & shy, dan zeg je Eva. De natuur is haar grootste inspiratiebron, en je zal haar dan ook vaak aantreffen met modderige schoenen en plukjes mos in haar haar. Je maakt haar het gelukkigst door haar te laten reizen door Schotland en Ierland, met een camera, goed boek en stuk chocola in haar rugzak.

Met haar uitgesproken en sfeervolle fotografie stijl legt ze al sinds begin deze eeuw de mooiste projecten vast. Van elopements, moestuinhippies en creatieve ondernemers tot tuinreportages voor tijdschriften en boeken met een groen thema. 
Eva gaat je op een relaxte manier helpen om jouw storytelling skills naar een next level te brengen, en je uitdagen meer te experimenteren.

www.tumbleweedandfireflies.com

 • Instagram

SUZANNE

Hopeloze romanticus en een beetje hippie. Suzanne reisde jarenlang in haar eentje door India en het begrip Free Spirit is haar dus niet vreemd. Wil je out of the box dan zegt ze per definitie JA! Het liefste combineert ze haar talent om een scène te stileren, met de documentaire blik die het verhaal erachter vertelt. Ze houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en te blijven leren, om het geleerde vervolgens te vertalen naar haar eigen beeldtaal, waarbij authenticiteit voorop staat. Haar inspiratie vindt ze in de natuur, maar ook in muziek, films, kunst en literatuur. Als fotograaf staat ze bekend om de manier waarop ze licht in haar foto's verwerkt. Met ruim 18 jaar ervaring gaat zij je helpen om op een andere manier naar lichtinval te kijken en wat het doet met jouw beelden. En voor de geïnteresseerden: ja, dat kan ook met artificial light!

www.suzannepijnenburg.com

 • Instagram
Tumbleweed & Fireflies Photography - Suzanne & Sjoerd en France-35_websize.jpg

Suzanne door Eva

programma

Op woensdagavond ontvangen wij je in onze mooie locatie met een hapje en een drankje bij het knapperende haardvuur. Er is gelegenheid om elkaar vast te leren kennen en uiteraard vertellen wij ook iets meer over onszelf en het programma. Ook krijg je deze avond een eerste opdracht, om alvast een nachtje over te slapen.

Op donderdagochtend gaan we vroeg uit de veren! We zorgen daarbij natuurlijk voor de innerlijke mens. Samen vertrekken we naar de adembenemende binnenlocatie in de natuur waar we ook het koppel ontmoeten dat vandaag voor de lens zal staan. Je kan vandaag lekker veel fotograferen als je daar zin in hebt. Wij zorgen voor diverse mooie settings in de natuur waarin een elopement centraal staat. Per setting vertellen wij je over onze manier van fotograferen, communiceren, stylen en vooral ook kijken. Hierbij hebben we speciale aandacht voor storytelling, sfeer, compositie en licht. 

In de middag verplaatsen we ons naar een tweede locatie in de natuur waar we nog veel meer mooie content zullen maken. 

Mocht je behoefte hebben aan wat eigen tijd, dan kun je er ook voor kiezen om een mooie wandeling te maken - je bent vrij om te gaan en staan waar je wil.

Wanneer het donker is ingevallen gaan we terug naar onze prachtige logeerplek. Hier genieten we van een vegan dinner en hebben we tijd om de dag te bespreken. Natuurlijk beantwoorden wij al jullie vragen. 

Hierna is er tijd voor ontspanning.

Op vrijdagochtend ontbijten we eerst samen, gevolgd door een bijzonder, maar essentieel onderdeel van deze workshop. We starten met een  ontspanningsmoment (yoga/meditatie, ervaring niet nodig). Hierna gaan we zelf ervaren hoe het is om jezelf te laten zien, want om de mooiste beelden te kunnen maken, moeten we weten hoe het is om aan de andere  kant van de camera te staan. Wij gaan jullie uiteraard begeleiden, zowel voor als achter de camera. 

Na het ochtendprogramma sluiten we samen af en gaan we met volle sd-kaarten en een mooie ervaring rijker naar huis.

SPF.JaneAusten-103.jpg

Dus even in het kort

Woensdag

20 November

Avond:

-  Aankomst in de Ardennen. Kennismaken en ontspannen bij het kampvuur, onder het genot van een

 

- borrelplankdiner

- Nadenken over je opdracht

Donderdag

21 November

- Gezamenlijk ontbijt

- Styled shoot 1: loveshoot indoors

- Styled shoot 2: Elopement op diverse adembenemende locaties in de natuur

(of zelf wandeling maken)

- Lunchpakket voor onderweg

- Gezamenlijk diner

Vrijdag 22

November

- Gezamenlijk ontbijt

- Ontspanningssessie

- Empowermentshoot

- Vertrek (carpoolen mogelijk)

Tumbleweed & Fireflies Photography - Lady Chatterly's lover-4_websize.jpg
SPF.ardennen.gite.asteria-92.jpg

INVESTMENT

 

 

Jij denkt YES! DIT IS MIJN WORKSHOP! 

Dat vinden wij natuurlijk fijn om te horen. Dus laten we nog even opsommen wat je allemaal krijgt wanneer je op de knop drukt:

 • 2 Overnachtingen op een bijzondere locatie

 • Borrelplank met een speciaal drankje bij aankomst

 • 2x Ontbijt

 • Lunchpakket

 • Vegan diner

 • Onbeperkt koffie / thee / fris ( en een wijntje voor de liefhebber)

 • 2 Volledig verzorgde styled shoots met een modelkoppel

 • Een kleine groep met veel aandacht van 2 ervaren fotografen

 • 1 Empowerment shoot waarbij deelnemers model staan voor elkaar en waarbij je gecoacht wordt door Eva en Suzanne, zowel voor als achter de camera

 • Beschikking over een client closet voor de empowerment shoot

 • Alle ruimte om jouw vragen te stellen

 • En natuurlijk een WILDER MIND om vol inspiratie mee aan de slag te gaan!

Tot  1 juni 2024 boek je deze all-in workshop voor de Early Bird prijs van € 995,- ex btw.

Hierna betaal je €1150,- ex btw. Ben jij al bekend met PPO Werktuig? Via deze stichting kun je tot 1/3 e van jouw investering terug krijgen!  (zie informatie)

Investering
Faq
 • Voor wie?
  Voor de fotograaf die graag nieuw, avontuurlijk portfoliomateriaal wil maken. Voor de fotograaf die zin heeft ondergedompeld te worden in een warm bad vol inspiratie en gelijkgestemde zielen. Voor de fotograaf die minstens basiskennis heeft van haar camera. Twijfels zijn welkom, we helpen je graag verder. Het maakt niet of uit of fotografie je hobby of je werk is.
 • Waar?
  We bevinden ons in de ruige Belgische Ardennen, op zo’n 2-4 uur rijafstand van Nederland. Na inschrijving brengen we deelnemers met elkaar in contact zodat er eventueel gecarpoold kan worden. We verblijven allemaal in hetzelfde, prachtige ruime huis met tuin. Er zijn voldoende slaapkamers en ruimtes om je terug te trekken. De verdeling van de slaapkamers is op basis van first come, first serve. De kamers zijn voor 2 personen, dus je deelt deze met een van onze andere leuke deelnemers. Wel is het mogelijk om tegen een vergoeding van €50,- p.p.p.n ex btw een kamer voor jezelf te boeken.
 • Sfeer?
  Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de groep, en dat we allemaal ons best doen om bij te dragen aan een inclusieve, relaxte sfeer waarbij we vrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Als 2 introverte dromers zijnde, kun je dus eerder diepgaande gesprekken rond het kampvuur verwachten dan middernachtelijke dronken dansjes op de bar. Maar wie weet…
 • Wat kan je van ons verwachten?
  Suzanne en Eva zijn er de gehele workshop om je vragen te beantwoorden. Ook zullen we je aansporen om buiten je gebaande paden te gaan, en je hierin begeleiden en inspireren. We leren van elkaar, experimenteren er op los, waardoor je met een nieuwe invalshoek door je lens zal kijken. We vinden het belangrijk dat we niet op een kluitje hetzelfde staan te fotograferen, er zal dus ruimte zijn voor persoonlijke aandacht en individualiteit.
 • Ontzorgen
  Wat ons betreft maken we optimaal gebruik van de prachtige omgeving, en hebben we 3 ‘officiële’ fotomomenten ingepland. Hierin ben je vrij om te gaan en staan waar je wil; jezelf liever even terugtrekken (hallo introverte energie ) in plaats van met alles mee doen, of even gaan wandelen tussendoor kan prima! Wij nemen iemand mee die ons volledig ontzorgt qua eten, drinken, opruimen en schoonmaken zodat we ons helemaal op onze passie kunnen storten.
 • Een empowerment shoot?
  Free spirits like to roam free, preferably in bare skin. Als fotograaf zijnde vinden wij het heel belangrijk om regelmatig zelf te ervaren hoe het is om vóór een lens te staan. Zeker bij fotoshoots die heel persoonlijk, kwetsbaar en bevrijdend kunnen zijn, zoals een empowermentshoot. Wanneer je niet bekend bent met deze shoots, kun je eens kijken op deze pagina met Eva’s Free Spirit shoots: www.tumbleweedandfireflies.com/boudoirfotografie Het gaat hierbij om de connectie tussen mens en natuur, het voelen dat je leeft, en het vieren van je lichaam en je ziel. Op vrijdagochtend gaan we voor elkaar model staan voor een empowermentshoot. We begrijpen dat dit misschien heel spannend kan voelen, want waarschijnlijk zitten we niet allemaal op hetzelfde punt in onze reis van selflove en zelfacceptatie. Daarom is het belangrijk dat iedereen haar eigen grenzen aangeeft: jij bepaalt waar jij je goed bij voelt, en waarbij niet. We fotograferen elkaar met een respectvol, zacht, positief oog vol liefde, waarbij het vooral draait om het hebben van plezier en elkaar aanmoedigen. Ga nu ook niet meteen allerlei spannende lingeriesetjes aanschaffen of stoppen met snoepen, want we houden het puur natuur. Je okselhaar mag er zijn (als je dat graag wil). Je vetrolletjes zullen omarmd worden. JIJ zal omarmd worden!
 • Money money money
  We stoppen onze ziel en zaligheid, kennis en tijd, bloed zweet en tranen in deze workshop. Daarbij willen we jou een zo waardevolle en relaxed mogelijke ervaring geven, met lekker en gezond eten op een inspirerende plek. Zodat jij die ervaring weer door kan laten werken op jouw leven en jouw fotografie. Dus dat is zeker wat waard! Gelukkig kun je een beroep doen op Werktuig PPO om een deel van de workshopkosten vergoed te krijgen (tot 1/3e deel). Een aanvraag hiervoor doe je via https://werktuigppo.nl/#

Locatie

Wij zorgen uiteraard voor een sfeervolle plek met alle voorzieningen. Zit de workshop vol dan verblijven we in deze toffe B&B!

Mochten we met een kleiner groepje afreizen dan hebben we een knussere locatie op het oog.

Maar een ding is zeker: het zal een inspirerende plek zijn midden in de natuur, waar we heerlijk tot rust kunnen komen. 

d21e9c51-539d-41b4-bbe1-68ce6d5934f3.jpg
d6e676fb-ad3f-47e6-ab27-494ea593701c.jpg
87d213f0-ea1c-41d6-8151-c2f2d3aad810.jpg
Aanmeldinsformulier
SPF.JaneAusten-84.jpg

Heb je nog vragen? Check even onze FAQ of stuur ons een berichtje.

Dat kan via hello@tumbleweedandfireflies of info@suzannepijnenburg.com

Alle beelden zijn copyrighted door Tumbleweed & Fireflies + Suzanne Pijnenburg Fotografie.

www.tumbleweedandfireflies.com / www.suzannepijnenburg.com

bottom of page