• Suzanne Pijnenburg

TONKE + JASMIJNBij de meeste bruiloften waar ik kom ken ik wel een of meerdere mensen. Hetzij via een vorige bruiloft of fotoshoot, ofwel uit de omgeving. De beste reclame voor mij is natuurlijk mond-op-mond reclame. Maar zo heel af en toe heb ik een opdracht bij onbekenden. Via een hele leuke Facebook-groep met alleen maar Fotomeisjes werd een oproepje gedaan voor een fotograaf om een opdracht over te nemen in Veen. Dit is prima te doen voor mij en ik had nog niks in de agenda voor 27 juli. Omdat er altijd heel veel mensen reageren op zo'n oproepje verwachtte ik niet direct iets te zullen horen, maar enkele dagen later kreeg ik een berichtje van Jasmijn en Tonke. Ze hadden mijn website doorgekregen en waren enthousiast over mijn manier van fotograferen. Hoe leuk :-). Of ik nog steeds vrij was? Ja, natuurlijk! Uit de mail had ik al begrepen dat het om een intieme setting zou gaan, met nog geen 40 gasten, waarvan maar liefst 11 jonge kindjes! Dat sprak me direct al aan, want kinderen staan garant voor leuke en spontane foto's.


27 Juli ging de boeken in als een van de heetste dagen van het jaar. Wat heet, de eeuw. Het zou maar liefst 38 graden worden die dag! Ik werd pas in de middag verwacht, dus ik bereidde me voor door vooral geen energie te verspillen en heerlijk in de tuin te lummelen. Op het heetst van de dag moest ik toch de auto in, voor een rit van 3 kwartier naar het pittoreske Veen. Nog nooit geweest, maar met Google Maps op zeker, de ramen wijd open en een fles koud water binnen handbereik viel de tocht alleszins mee. Aangekomen in Veen werd ik verrast door de prachtige lokatie! Het hele trouwfeest inclusief ceremonie zou plaatsvinden in de tuin van de ouders van Tonke. Ik had al vernomen dat zij een bronsgieterij runden die voorheen aan huis gevestigd was. Een flinke ruimte had ik wel verwacht dus, maar deze overtrof al mijn verwachtingen!Ik werd welkom geheten door de vader van Tonke en bij de eerste blik op het gezelschap voelde ik me al direct op mijn gemak. Dit waren overduidelijk hartelijke mensen, gewend aan volk over de vloer. Terwijl Jasmijn en Tonke zich om gingen kleden, maakte ik kennis met hun dochtertje Zelda. Het is jammer dat een foto geen geluid heeft, want Zelda heeft echt het allerliefste stemmetje ooit! In haar groene jurkje zag ze er heel feestelijk uit en zelfs haar pop had een bijpassende feestelijke jurk, waaruit ik opmaakte dat de outfit wellicht van eigen hand was. Over talent gesproken! Buiten pikte ik nog precies de laatste voorbereidingen mee. De grote tuin was versierd met honderden hartjes op stokjes, zelf geknipt uiteraard, evenals verse bloemen overal, lampionnetjes, feestelijke slingers en een hele mooie kleurrijke backdrop. Er was zelfs een hartje in het gazon gemaaid! De zon brandde inmiddels fel, maar gelukkig waren er genoeg schaduwrijke plekjes te vinden.Toen iedereen was gearriveerd ging de ceremonie van start. Tonke en Jasmijn zagen er prachtig uit! De glimmend roze schoenen van Jasmijn stonden geweldig onder de korte vintage jurk! Zelda ging aanvankelijk liever spelen in de tuin, maar vond uiteindelijk toch een fijn plekje bij haar mama op schoot. De ceremonie was heel persoonlijk met veel mooie woorden van vrienden en familie en de mooie geloftes van het bruidspaar zelf. Er werd flink gelachen en af en toe een traantje weggepinkt, terwijl de kindjes lekker rondrenden en een tweekoppige band sfeervolle muziek uit vooroorlogs Amerika ten gehore bracht.


Tijd voor bubbels en een al even bijzondere en kleurrijke taart, voorzien van mini marshmallows en vrolijke muisjes als caketoppers.


De muziek was goed, de taart heerlijk, de bubbels heb ik wijselijk laten staan. In plaats daarvan deed ik me tegoed aan de zelfgemaakte ijsthee, die de broodnodige verkoeling bracht. De sfeer was gemoedelijk en ik had een ontzettend gezellige middag. De kids voelden zich vrij en speelden met de bellenblaas-pistolen en kartonnen gitaartjes, of lagen lekker in het poeliebadje om af te koelen. Er was zoveel te zien en vast te leggen dat ik nog geen tijd had om aan de hitte te denken. Die viel me dan ook reuze mee.
Tegen etenstijd werden de schalen salade naar buiten gebracht en arriveerde de frietkar met puntzakken patat en snacks. Jammie! Terwijl de zon steeds verder zakte, werd het licht alsmaar mooier. Hoewel ik al ruimschoots voldoende foto's had kon ik het niet laten om al die unieke momentjes vast te leggen. Vooral de witte klamboe die in de boom hing zorgde voor fijne plaatjes!


Moe en voldaan stapte ik 's avonds in de auto, na een dikke knuffel van het bruidspaar. Ik kwam naar Veen om de bruiloft van onbekenden vast te leggen, maar ging naar huis met het gevoel alsof ik bij vrienden op feest was geweest. "Wat gek dat we elkaar nu nooit meer zien! " hoorde ik van Jasmijn. En zo voelde het voor mij ook. Telkens ben ik weer dankbaar wanneer ik een klein stukje van iemands leven mag vastleggen. Jasmijn, Tonke, Zelda en familie & vrienden, dankjewel voor jullie hartelijke gastvrijheid en vrolijkheid! Veel geluk & liefde <3