top of page
  • Foto van schrijverSuzanne Pijnenburg

PAUL + PLEUNDeze blog heeft een behoorlijke tijd op zich laten wachten. Ten eerste omdat ik uitgebreid de tijd heb genomen om door het uitgebreide beeldmateriaal te werken wat ik op 25 mei wist te schieten. Maar ook omdat ik stiekem graag een trailer met jullie had willen delen in deze blog en die is nog niet klaar. Vandaag besefte ik me ineens dat ik ook best twee blogs kan maken :-D... Duss... zeg maar niets.

Even geduld voor de video dus. Maarrr... het verhaal.


Dat deze bruiloft voor mij ook heel bijzonder was, dat hebben sommigen van jullie wellicht al gelezen op mijn Facebook-pagina. Pleun ken ik al sinds ze als klein meisje door de straat huppelde en met ons "grote meisjes" op het veldje radslagen, handstanden en andere turn-capriolen kwam oefenen. Jaren later, ik was inmiddels naar een andere straat en vervolgens zelfs een andere stad verhuisd, kwam ik weer in contact met de familie van Gerven doordat ik met zus Floor werkte en danste bij Allure Sport in Middelbeers. Moeder Corrie heeft als grote hobby fotografie en aangezien ik destijds net was aangestoken met het fotografie-virus, gingen we af en toe ook samen op pad voor een leuke shoot. Toen Corrie vertelde dat Pleun van plan was een grote reis te gaan maken, maar dat het toch wel een beetje spannend was, opperde ik gelijk het idee om naar India te gaan samen. Ik was er al meerdere malen geweest en zou ook nog lang blijven hangen nadien. Zo gezegd zo gedaan en Pleun en ik trokken ruim zes weken samen door Noord India. Het werd een fantastische reis, waarbij we grote delen van Rajasthan, Varanasi, Agra, Vrindavan, Delhi en Rishikesh aandeden. In die weken leerde ik Pleun goed kennen en bleek ze net zo'n makkelijke reisgenoot te zijn als ik vooraf had gedacht.


Avontuurlijk, spontaan, flexibel en vooral heel gezellig! Daarnaast is ze ook super creatief, dus ook daarin begrepen we elkaar uitstekend. Toen ik in 2017 het bericht kreeg dat ze ging trouwen, kreeg ik al gauw daarna de vraag of ik haar trouwfotograaf wilde zijn. En dat ze desnoods een ticket vanuit India voor me zou kopen. Ik was verbaasd, want ik fotografeerde al lange tijd niet meer zo veel. Maar door dit verzoek begon het bij me te kriebelen. Zou ik dan toch weer... misschien... toch wel leuk?

Ik kon natuurlijk geen nee zeggen en ik ben heel blij dat ik dat niet heb gedaan! De kriebel werd sterker en leidde uiteindelijk tot het maken van deze website. En tot waar ik nu sta. (traantje)Maar dan. De dag. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat het perfect was. Je weet wel, die plaatjes die je op je Pinterest bord verzamelt enzo. Dat soort perfect. Vanaf het romantische aanzoek van Paul onder het groene Noorderlicht, tot aan de 3 stops huwelijksreis. Aan alles was gedacht en alles was zelf ontworpen door het bruidspaar.

De dag begon in Veldhoven bij het bruidspaar thuis. Met een lekkere bak koffie en een schaal luxe koeken op tafel. Jammie. Haarstyliste en nichtje van de bruid Jeske was al druk bezig met het bruidskapsel toen ik binnenkwam. Ik ken de weg in huis, dus ik schoot gelijk naar boven om alle details vast te leggen. Vervolgens bracht vader Henk me naar het huis van de bruidegom in zijn hippe bus. Ook daar werd ik hartelijk ontvangen en verrast door de onwijs gave outfit van Paul. Hij had zelfs zijn accessoires al zeer stylish uitgestald, hoe fijn is dat?! Vader Theo had gezorgd voor een drone die ons ging helpen om nog meer gave beelden te verzamelen.
Inmiddels was ik weer terug in het huis van Paul en Pleun en na een heerlijk glaasje bubbels op bed werd de prachtige two piece jurk eindelijk aangetrokken. De bel. Snel naar beneden voor de first look en die stelde niet teleur!Na een heerlijke lunch gingen we onderweg naar het Groot meer in Vessem voor de fotoreportage. Ik had stiekem al een keertje geoefend met Pleun, want het idee was om rookbommen te gebruiken tijdens de shoot! Super gaaf natuurlijk. Van de oefensessie hadden we nog een aantal witte exemplaren over, de gekleurde zouden worden bijbesteld door Pleun. De 'stadionfakkels' bleken helaas niet echt te roken... wat ze dan wel deden? Think Luke Skywalker meeting crazy PSV fan. Gelukkig werkte de witte rook geweldig mee tussen het riet en wilde zelfs de zon af en toe schuilen voor deze warme dag.
Na de shoot reed ik als een speer naar de Opwettense watermolen in Nuenen. De ceremonie gasten stonden al te wachten en de BABS stond al klaar. Er klonk een oorverdovend applaus toen eerst de bruidegom met zijn moeder en vervolgens de bruid en haar vader door het middenpad hun entree maakten. De ceremonie was ontroerend. De speech van vader Henk maakte heel wat tranen los. En degenen die het droog hielden, gingen alsnog voor de bijl tijdens de persoonlijke geloften van het stel.De ceremonie werd gevolgd door bubbels met frozen flowers en de meest appetijtelijke sweet table die ik ooit heb gezien. Een lust voor het oog. En de tong, kan ik je wel vertellen!Uiteraard was er ook tijd voor het maken van groepsfoto's. Meestal is dit niet mijn favoriete onderdeel, maar omdat Pleun en ik het hier van tevoren al uitgebreid over gehad hadden, wisten we allebei dat we er iets moois van zouden maken. Natuurlijk ontkom je niet aan de soms ietwat geposeerde foto's, maar dankzij een heerlijk spontaan bruidspaar en een heleboel gekke vrienden, vriendinnen en familieleden werd ook dit onderdeel een waar feestje! Als dan ook het zonlicht nog eens zo fantastisch mooi door de bomen valt, dan is het plaatje compleet. Paul & Pleun wilden gelukkig nog wel een keertje samen op de foto :-)


Het echte feestje volgde na een heerlijk diner, waarbij de tranen weer rijkelijk vloeiden tijdens de speech van zus Floor. De band die kwam spelen was een oude bekende van velen, namelijk Driven. MET frontzangeres Kim Sandee die *een van* haar laatste optreden(s) verzorgde. Deze band weet wat een goed feestje nodig heeft, dus er werd volop gedanst, gezongen, gelachen en gedronken. Mijn voeten waren inmiddels op, de benen leeg en de buik vol van al het heerlijks, dus ik ben lekker op een stoeltje gekropen om de vrolijkheid te aanschouwen, terwijl ik het af en toe niet kon laten om toch even mijn camera erbij te nemen om wat plaatjes te schieten. Tussendoor zakte ik ook nog met al mijn spullen door een antieke bank, maar dat mocht de pret niet drukken.Meer zien? Check de slideshow:De dag eindigde met een hoofd vol muziek en mooie indrukken, een camera vol herinneringen en een voldane glimlach op mijn gezicht. Lieve Paul & Pleun, jullie zijn toppers! Ik wens jullie een leven lang geluk en ik kijk al uit naar de After Wedding BBQ!

bottom of page